Immorent-Canarias Makelaardij Specialist in het kopen en verkopen van onroerend goed in Gran Canaria

Deutsch Englisch Nederlands España

Immorent-Canarias Gran Canaria

Onroerend goed kopen

 

Het kopen van een woninging op Gran Canaria

wilt u emigreren, investeren of gewoon op zoek bent naar een vakantiewoning, Gran Canaria heeft veel te bieden aan de toekomstige koper. Het kopen van een woning op Gran Canaria is als het kopen van een woning in nederland.Ook hier gaat alles officieel via de notaris.Er zijn niet alleen financiële voordelen, want Gran Canaria biedt u ook een rustige maar tevens cosmopolische levensklimaat aan. Tegelijkertijd is Gran Canaria één van europa's meest populaire vakantiebestemmingen met meer dan 1.5 mil. toeristen per jaar. U kunt zelfs besluiten om uw woning te verhuren aan toeristen korte termijn of zelfs lange termijn verhuur aan residenten mensen die hier uit het buiten land zijn gaan wonen.

Als u van de zon houdt dan is het zuiden van Gran Canaria ideaal

De meest populaire plaatsen daar zijn, San Agustin, PLaya del Ingles, Maspalomas, Salobre en Salobre Golf, Meloneras, Puerto Rico, Puerto Mogan, Arguineguin. Het kopen in deze plaatsen is meestal iets duurder dan het het kopen buiten de toeristische zone

--------------------------------------------------------------------

Nieuw vanaf 01 Juni 2013:


Energie certificaat (certificado de Eficiencia energetica) bij verkoop en verhuur van onroerend goed in Gran Canaria zal deze dan een plicht zijn.


Zonder dit certificaat kan de notaris een verkoop niet meer afwikkelen.

Het energie-certificaat moet worden voorgelegd aan elke potentiële klant.

Aan een koper moet het origineel en aan een huurder een kopie worden afgegeven.

 

energiepass1.jpg


Met deze nieuwe wet, kan iedere belanghebbende een concrete informatie over de energie-efficiëntie van de betreffende woning Controleren, om vervolgens een beslissing met het oog op aankoop of huur te maken. Zo is volgens de nieuwe wet, een vergelijking van de energie-efficiëntie van een pand mogelijk ten opzichte van andere panden.


Iedere eigenaar is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van het energiecertificaat. Hij moet de bijbehorende kosten van dit certificaat zelf dragen. De eigenaar is verplicht het certificaat ter controle te kunnen overleggen, aan de inspecteurs van de lokale overheid.


Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Bij een verkoop, moet de nieuwe eigenaar een certificaat op zijn naam aanvragen.


Waar moet u een Energie Certificaat aanvragen?


Het ministerie zegt dat een energie efficiëntie certificaat alleen kan worden aangevraagd bij een gekwalificeerde technicus die hier voor gecertificeerd is. Er zijn verschillende bedrijven die dit mogen doen hieronder vind u de details van de grootste.

De kosten van het energie-certificaat hangt af van het aantal m².


Voor meer info:

Canarias Certificación Energética

C/ Pintor, 8. Polígono Industrial "Las Salinetas". 35219. Telde, Gran Canaria. Las Palmas. ES.

Teléfono: 928706265.

Correo electrónico: info@canariascertificacionenergetica.com


www.canariascertificacionenergetica.com

 

 

info@immorent-canarias.com