Immorent-Canarias Makelaar OG, Specialist in huren en verhuren van onroerend goed op Gran Canaria, spanje.

Deutsch Englisch Nederlands España

Immorent-Canarias Gran Canaria

Huur vanaf 6 maanden

 

Het huren van een huis of bungalow of appartement op Gran Canaria,

voor langere tijd:


De meeste verhuurders hier op Gran Canaria bieden objecten aan voor langere tijd, met meestal een huurcontract van 1 jaar.

Er zijn echter ook verhuurders die contracten aanbieden vanaf 6 maanden.

Deze huurovereenkomsten zijn beide automatisch te verlengen tot 5 jaar, dit is wettelijk bepaald.

Voor deze objecten gelden dan ook de residenten tarieven die vele malen gunstiger zijn dan de toeristen tarieven. Daar het toeristen tarief meestal een dagprijs is.

Bij het afsluiten van een huurovereenkomst, is het hier op Gran Canaria de regel dat de borg en de eerste maand huur bij het onderteken van de overeenkomst cash betaald word.

de daarop volgende huur betalingen kunnen dan op verzoek van de eigenaar van de woning cash of via de bank betaald worden.


De commissie van de makelaar:


De commissie van de makelaar moet bij het onderteken van de overeenkomst ook cash betaald worden deze commissie is in de meeste gevallen het bedrag van 1 maand huur van het gehuurde.


Het opzeggen van een huurovereenkomst:


Het opzeggen van de huurovereenkomst kunt u in de meeste gevallen pas als het eerste huurverdrag afloopt, echter is er ook de mogenlijkheid dit eerder te doen mits er een navolger gezocht word, die het lopende verdrag overneemt.

Aan het einde van de huurovereenkomst word natuurlijk bij het in goede toestand overgeven van het gehuurde de brog weer terug betaald door de verhuurder.


Het houden van huisdieren:


In het zuiden van Gran Canaria is het heel erg moeilijk om iets te huren als u in het bezit bent van de wat grotere huisdieren.

Dit komt meestal niet door de verhuurder maar door de communidad van een complex die het houden van huisdieren in een complex verbied.


-------------------------------------------------------------------------

 

Op Gran Canaria liggen de huur prijzen zo tussen de 650 euro en de 2500 euro dit is afhankelijk van de grote van het appartement of bungalow. Zo betaalt men in Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, Arguineguin, Pasito Blanco, Puerto Rico, Puerto Mogan, San Agustin tussen de 750 tot 2000 euro per maand voor een appartement of bungalow. Het is echter mogenlijk om goedkoper te huren, echter dan zijn de accomodaties vaak in slechte toestand en slecht gemeubileerd.

-------------------------------------------------------------------------

U moet weten dat Playa del Igles is gebouwd in de zeventiger jaren en dat geld ook voor maspalomas. Meloneras en alle plaatsen die daarna komen zijn wat jonger.

-------------------------------------------------------------------------

Wilt u goedkoper huren dan is het aan te raden om wat buiten de toeristen zone te zoeken daar zijn de prijzen beduidend gunstiger en het aantal m2 hoger. Deze plaatsen liggen meestal 5 tot 15 auto minuten van de toeristische zone verwijderd.

-------------------------------------------------------------------------

vanuit nederland

Voor prijzen en foto's kijk op onze website heeft u wat gevonden stuur ons dan een email met daarin de ref nummers en de plaats waar het object zich bevind.en de vragen die u heeft.

wij sturen u het andwoord in de volgende 3 werkdagen.

bellen kan ook op het volgende nummer

0034 630 436 775

-------------------------------------------------------------------------

bent u op het eiland

Als u al op het eiland bent kunt u ons telefonisch bereiken onder het volgende nummer

630 436 755

Voor verdere vragen zijn wij van Immorent-Canarias u graag van dienst.

-------------------------------------------------------------------------

Nieuw vanaf 01 Juni 2013:


Energie certificaat (certificado de Eficiencia energetica) bij verkoop en verhuur van onroerend goed in Gran Canaria zal deze dan een plicht zijn.


Zonder dit certificaat kan de notaris een verkoop niet meer afwikkelen.

Het energie-certificaat moet worden voorgelegd aan elke potentiële klant.

Aan een koper moet het origineel en aan een huurder een kopie worden afgegeven.

 

energiepass1.jpg


Met deze nieuwe wet, kan iedere belanghebbende een concrete informatie over de energie-efficiëntie van de betreffende woning Controleren, om vervolgens een beslissing met het oog op aankoop of huur te maken. Zo is volgens de nieuwe wet, een vergelijking van de energie-efficiëntie van een pand mogelijk ten opzichte van andere panden.


Iedere eigenaar is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van het energiecertificaat. Hij moet de bijbehorende kosten van dit certificaat zelf dragen. De eigenaar is verplicht het certificaat ter controle te kunnen overleggen, aan de inspecteurs van de lokale overheid.


Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Bij een verkoop, moet de nieuwe eigenaar een certificaat op zijn naam aanvragen.


Waar moet u een Energie Certificaat aanvragen?


Het ministerie zegt dat een energie efficiëntie certificaat alleen kan worden aangevraagd bij een gekwalificeerde technicus die hier voor gecertificeerd is. Er zijn verschillende bedrijven die dit mogen doen hieronder vind u de details van de grootste.

De kosten van het energie-certificaat hangt af van het aantal m².


Voor meer info:

Canarias Certificación Energética

C/ Pintor, 8. Polígono Industrial "Las Salinetas". 35219. Telde, Gran Canaria. Las Palmas. ES.

Teléfono: 928706265.

Correo electrónico: info@canariascertificacionenergetica.com


www.canariascertificacionenergetica.com