Makelaardij Immorent-Canarias Specialist in het huren en verhuren van onroerend goed in Santa Brigida Gran Canaria, Spanje

 

Deutsch Englisch Nederlands España

Santa Brigida Info

De geschiedenis van Santa Brígida wordt in het landschap om het dorp weerspiegeld, een excursie die zeer de moeite waard is. Het grottencomplex Cueva de Los Frailes geeft een beeld van de oorspronkelijke bewoners van de streek. Deze is uitgehouwen in de vulkaan La Caldereta en ligt naast de brug van La Calzada. Dit complex met 37 natuurlijke grotten werd in 1933 ontdekt.
Een ander grottencomplex, Cueva de los Canarios, bevindt zich aan de noordkant van de vulkaankrater la Caldera de Bandama. Deze grot werd door de oorspronkelijke Canariërs als graanschuur gebruikt, en heeft inscripties in Arabische talen, die in de negentiende eeuw zijn ontdekt Een aantal kommen van aardewerk die hier gevonden zijn, vormen onderdeel van de collectie van het Canarisch Museum. Ook in de dalen van La Angostura en Las Meleguinas zijn de overblijfselen van de oorspronkelijke bewoners te vinden. Je vind hier in de bergen uitgehouwen grotwoningen, graanschuren en wegen. Het grote historische belang van deze streek heeft ertoe geleid dat deze als cultureel erfgoed is aangewezen. In de buurt van La Angostura is de archeologische vindplaats Tejar. De naam Tejar heeft betrekking op de steenoven (voor dakpannen) die hier vanaf de zestiende eeuw stond. Hierin is een muur van gestapelde stenen te vinden die aannemelijk maakt dat hier een huis of graftombe van de inheemse bewoners stond. Ook zijn hier stukken aardewerk, houtsnijwerk en bijzondere schilderingen aangetroffen.
Een wandeling door het dorp leidt zeker langs de kerk van Santa Brígida. Op de plaats van de huidige kerk werd al in 1525 een eerste kerkje gebouwd. Deze werd door een brand verwoest en de huidige kerk heeft een neogothisch uiterlijk en een interieur dat typisch is voor de kerken op het eiland: drie schepen van gelijke grootte, tongewelven met kenmerken van de oorspronkelijke constructie. Ook het landbschapspark Parque Agrícola Guiniguada, naast het palmbos Satautejo, is een bezoek waard. Hier vindt u huizen, etage woningen en villa's die te huur worden aangeboden.

resources/Santa Brigida immorent-canarias (2).jpg

Santa Brigida immorent-canarias (1).jpg

Santa Brigida immorent-canarias (3).jpg

Santa Brigida immorent-canarias (2).jpg